Veilig in de Zon

Geniet van de zon, maar bescherm jezelf goed. Want de zon kan gevaarlijk zijn voor je huid. Door de uv-stralen van de zon kun je huidkanker krijgen. Het is belangrijk jezelf en je kind goed te beschermen tegen zon en uv-straling. Daarmee maak je de kans kleiner om later huidkanker te krijgen. Hoe kun je jezelf en je kind het beste beschermen tegen de zon? Je leest het hier.

 

1. Gebruik zonnebrandcrème met een hoge factor
Ga je in de zon? Dan is het belangrijk dat je jezelf en je kind goed insmeert met zonnebrandcrème. Het merk maakt daarbij niet zoveel uit. Wel is het belangrijk dat je kiest voor een hoge beschermingsfactor (SPF): minstens 30 of 50.

 

2. Bescherm met uv-werende kleding
Uv-werende kleding is kleding die geen uv-straling doorlaat. Zo kun je niet verbranden als je in de zon bent. Het beschermt net zo goed als een zonnebrandcrème met minimaal factor 50. En het is fijn voor kinderen die niet zo van smeren met zonnebrandcrème houden.

 

3. Blijf tussen 12 en 15 uur uit de zon
De zon is tussen 12 en 15 uur het sterkst. De huid verbrandt dan sneller. Het is daarom goed om jezelf en je kind in die tijd uit de zon te houden. In de schaduw is de zonkracht minder hoog en de schaduw zorgt voor verkoeling.

Tips:

  • Ga tussen 12 en 15 uur naar binnen of zoek een schaduwplek op;
  • Ook in de schaduw kun je verbranden, bijvoorbeeld onder een parasol. Niet alle parasols zijn gemaakt van uv-werend materiaal. Smeer jezelf en je kind dus ook in de schaduw goed in met zonnebrandcrème;
  • Houd kinderen jonger dan 1 jaar helemaal uit de zon;
  • Ligt je baby onder een doek in de schaduw? Zorg er wel voor dat je baby voldoende frisse lucht krijgt en niet te warm wordt;
  • Kinderen zien hoe jij omgaat met bescherming tegen de zon. Geef daarom het goede voorbeeld. Ga uit de zon en smeer je goed in.

Waarom Happy Skinz?

Deskundig advies

Experts in zonbescherming voor grote & kleine locatiesHoogwaardige kwaliteit

Duurzame oplossingen voor zonbescherming, goed voor mens en milieu

Snelle levering

Ruime voorraad aan producten voor zonbescherming

Geen tubes en flacons

Navulbare reservoirs en recyclebare verpakkingen van 1 of 2 liter voor navulling