Reddingsbrigade vraagt samen met partners aandacht voor gevaren zon

Zonnebrandcrème Reddingsbrigade Nederland

Onze kennis over de zon stijgt, maar Nederlanders laten zich nog zeer regelmatig door de kracht verrassen. Negentig procent van alle Nederlanders is weleens verbrand in de zon en maar liefst vijftig procent is weleens zwaar verbrand. Dat blijkt uit het ‘ Nationale Zonrapport 2022 ’, uitgegeven door UV-Fashions.

Reddingbrigade Nederland vindt het belangrijk dat mensen zich goed insmeren met zonnebrandcrème. Vandaar dat Reddingsbrigade Nederland samen met UV-Fashions en Happy Skinz de handen ineenslaat om de eigen lifeguards en het publiek te informeren over de noodzaak van bescherming tegen uv-straling. Een overmatige blootstelling aan uv-straling van de zon kan leiden tot huidkanker. Door bewustwording van de gevaren van overmatige blootstelling aan uv-straling kan het terugdringen van huidkanker worden bevordert.

Reddingsbrigade Nederland heeft als missie: meer veiligheid in, op en langs het water. Vrijwilligers van lokale reddingsbrigades waken preventief over de veiligheid en kunnen levensreddend handelen in geval van nood. Goede preventie begint bij jezelf. In dat kader mag Reddingsbrigade Nederland bijna zeventig Happy Skinz-zonnebrandcrème pakketten beschikbaar stellen aan lokale reddingsbrigades met een toezichtsfunctie langs de kust en bij recreatiegebieden.

 

Campagne zonbescherming Reddingsbrigade Nederland

 

De goed ingesmeerde lifeguards delen vervolgens preventieflyers uit aan de gasten die ze in hun gebied mogen verwelkomen. De flyer bevat informatie over de gevaren van uv-straling. Ook worden er posters opgehangen om publiek breder te informeren. Via deze preventieve uitingen kunnen de badgasten ook met korting UV-werende middelen bestellen en de betrokken organisaties ondersteunen met hun missie.

Happy Skinz
biedt laagdrempelige en effectieve manieren voor het aanbrengen van zonnebrand, waardoor mensen eerder geneigd zijn zich te beschermen tegen verbranding door de zon.

UV-Fashions
heeft een collectie met hoogwaardige uv-kleding, betaalbaar en toegankelijk voor iedereen. Vanuit een diepgewortelde missie werken zij aan huidkankerpreventie en bewustwording.

Reddingsbrigade Nederland
heeft als missie: meer veiligheid in, op en langs het water. De organisatie doet het uiterste om te zorgen dat er niemand verdrinkt en iedereen veilig kan genieten van het vele water dat Nederland rijk is. Daarbij is ook de boodschap om je goed in te smeren met zonnebrandcrème.

Campagnepagina Reddingsbrigade Nederland: https://www.reddingsbrigade.nl/wij/campagnes/zonpreventie/

 

Waarom Happy Skinz?

Deskundig advies

Experts in zonbescherming voor grote & kleine locatiesHoogwaardige kwaliteit

Duurzame oplossingen voor zonbescherming, goed voor mens en milieu

Snelle levering

Ruime voorraad aan producten voor zonbescherming

Geen tubes en flacons

Navulbare reservoirs en recyclebare verpakkingen van 1 of 2 liter voor navulling